Indiase kidneybonen kerrie

Indiase kidneybonen kerrie

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze heerlijke Indiase kidneybonen kerrie. Geurige kruiden zoals kaneel en koriander zijn een heerlijke smaakmaker in dit gerecht. Serveer met versgebakken naanbrood.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Indiase kidneybonen kerrie op tafel.

  1. Fruit uien in olie tot ze zacht zijn.
  2. Voeg laurier, kaneel, kruidnagel en kardemom toe en bak dit voor 1 minuut.
  3. Voeg pepers, knoflook en gember toe en bak tot het licht is gekleurd.
  4. Voeg chilipoeder, kurkuma, korianderpoeder en komijn toe en vermeng dit goed met het uien-mengsel.
  5. Voeg tomaten en zout toe en laat het geheel voor 5 minuten stoven met deksel op de pan.
  6. Laat de bonen uitlekken en voeg deze toe aan het uien-mengsel en laat het geheel nogmaals voor 5 minuten stoven met deksel op de pan.
  7. Voeg het kookvocht toe en laat alles goed warm worden met deksel op de pan.
  8. Roer de koriander erdoorheen en doe het gerecht op een serveerschaal.
  9. Strooi garam masala eroverheen en serveer het gerecht warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Kidneybonen