Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Wie kent ze nietroze koekenhmmmm maar nu bakken we zel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop met een mixer of een keukenmachine de boter en de suiker gedurende circa 10 minuten. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Meng de bloem door het beslag.
- Vet de bakvorm in met een beetje boter. Zet de vormen op een bakplaat en vul ze voor driekwart met beslag. Leg een stuk bakpapier net zo groot als de bakvorm erbovenop en leg hierop een andere (zware) bakplaat, zodat de bovenkant van de koeken plat wordt als ze gaan rijzen.
- Bak de koeken in 25-30 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen, haal ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer er bessensap door. Bestrijk hiermee de bovenkant van de afgekoelde koeken en laat het glazuur hard worden.