Bavarois van verse aardbeien

Bavarois van verse aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Deze bavaroise van verse aardbeien is heerlijk zacht en romig. Het perfecte nagerecht voor een zomerse dag! Pureer verse aardbeien met suiker en gelatine en voeg er slagroom aan toe. Laat opstijven in de koelkast en garneer met aardbeien en muntblaadjes.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bavarois van verse aardbeien op tafel.

  1. Laat de gelatine weken in koud water. Houd een paar van de mooiste aardbeien apart. Verwijder de kroontjes bij de rest van de aardbeien en pureer ze met de staafmixer.
  2. Verwarm het citroensap met de suiker en twee eetlepels water, maar laat dit niet koken. Knijp de gelatine uit en los het al roerend op in het warme citroensap.
  3. Giet dit bij de gepureerde aardbeien en maal nog heel even door met de staafmixer. Laat dit in een wijde kom goed lobbig worden.
  4. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel beetje bij beetje de slagroom voorzichtig door de lobbige aardbeiensaus tot alles goed is vermengd.
  5. Giet dit in de met olie ingevette puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot een dag opstijven.
  6. Zet de vorm even in heet water om de pudding makkelijk te kunnen storten. Garneer met de apart gehouden aardbeien en muntblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Aardbeien