Pasta met kalkoenfilet en spinaziesaus

Pasta met kalkoenfilet en spinaziesaus

Smulweb imageSmulweb

Pasta met kalkoenfilet en spinaziesaus. Kruidig en romig van smaak door de gedroogde oregano, sjalot en saus van spinazie en crème fraiche. Getopt met geroosterde pijnboompitjes voor de perfecte finishing touch.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 85 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pasta met kalkoenfilet en spinaziesaus op tafel.

  1. Verhit een kleine koekenpan en rooster de pijnboompitjes lichtbruin zonder vet te gebruiken, gewoon af en toe omscheppen. Snipper de sjalot. Als je verse oregano gebruikt, moet je ongeveer 4 el fijngehakte blaadjes hebben.
  2. Snijd de kalkoenfilet in reepjes (je kan ook ongepaneerde kalkoenschnitzel gebruiken). Kruid het vlees met peper en zout en 1 el gedroogde oregano (verse oregano is natuurlijk nog lekkerder, die voeg je pas toe als het vlees bijna gaar is…).
  3. Verwarm de spinazie zachtjes in een klein (saus)pannetje. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook voor de pasta.
  4. Maak de spinaziesaus
  5. roer de crème fraîche door de ontdooide spinazie (eerst 200 gram, naar smaak later nog wat extra toevoegen). Pers het knoflookteentje boven de spinazie uit. Maak de saus op smaak (proeven!) met peper, zout en 1 el gedroogde oregano of 2 el verse. Houd de saus warm.
  6. Doe een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de sjalot op een niet te hoog vuur tot de snippertjes zacht zijn. Voeg de kalkoen toe en bak de reepjes vlees gaar in 4-5 minuten, eventueel 2 el verse oregano heel kort mee verwarmen.
  7. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing (verse pasta is sneller klaar), giet af en bewaar een klein beetje kookvocht. Roer een paar lepels van het kookvocht door de pasta, dan plakt het niet zo aan elkaar.
  8. Schep de pasta in de borden. Verdeel het vlees erover. Schep de spinaziesaus erover en verdeel er tenslotte wat pijnboompitjes over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Gevogelte Kalkoen Kalkoenfilet