Tiramisu

Tiramisu

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf een heerlijke tiramisu met amandelspijs, eiwit, Mascarpone en sterke koffie. Lekker als nagerecht of als zoete snack. Luchtig en vol van smaak, en met een finish van slagroom en cacaopoeder. Italiaanse keuken op tafel!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Koffie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tiramisu op tafel.

  1. Zet 2 kopjes sterke koffie en laat die volledig afkoelen. Klop het eiwit en de slagroom.
  2. Rol de amandelspijs uit tot zo dun mogelijk. Snij de cake in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en beleg de hele ovenschaal.
  3. Giet eerst de afgekoelde koffie over de cake en daarna de amaretto likeur. Voeg de Mascarpone aan het eigeel en de poedersuiker toe en roer dat door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan het geklopte eiwit.
  4. Begin met de helft van het mengsel op de cake te verplaatsen en doe hierover de uitgerolde amandelspijs. Doe hierover de rest van het mengsel.
  5. Het is lekkerder dit de avond ervoor te maken. Plaats de schaal dan met zilverpapier in de koelkast en pas een half uur voor het opdienen doe je de slagroom met cacaopoeder erop. Maar als je minder tijd hebt, kan dit ook gelijk.
  6. Doe de slagroom in een spuitbus en spuit daarmee kleine toefjes op de tiramisu. Bestrooi de tiramisu volledig met cacaopoeder en zet hem in de koelkast totdat je het opdient.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Tiramisu