Bruchetta met tomatenjam en mozzarella

Bruchetta met tomatenjam en mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Bruchetta met tomatenjam en mozzarella, een heerlijke combinatie! De tomaten vormen samen met sjalotten, geleisuiker en kaneel, een mooie dieprode jam. Smeer de jam op gegrilde sneetjes olijvenbrood en serveer met een stuk gescheurde mozzarella, nootachtige basilicumblaadjes en sappige cherrytomaten.

60 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 bastard brood

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bruchetta met tomatenjam en mozzarella op tafel.

  1. Breng in een kleine pan water aan de kook en kruis de tomaten aan de bolle kant oppervlakkig in. Dompel de tomaten met een of twee tegelijk ongeveer 20 sec. in het zachtjes kokende water zodat het velletje los gaat zitten. Haal ze eruit met de schuimspaan en laat direct afkoelen in een kom met koud water. Ontvel de tomaten en halveer ze. Snijd de houterige steelaanzet eruit en gooi het weg. Vang het vocht en de zaadjes op in een kommetje met een zeef erop om de pitjes eruit te zeven.
  2. Verhit een el olijfolie in een pan waar de tomaten in passen en fruit de sjalotten glazig. Voeg het vocht van de tomaten toe en kook in tot het bijna verdampt is. Voeg dan ook het tomatenvruchtvlees toe. Laat op zacht tot matig vuur inkoken onder af en toe roeren tot het vocht bijna is verdampt. Voeg de geleisuiker, kaneel en citrusrasp toe en laat de tomaten zachtjes 3 min koken tot een mooie dieprode jam.
  3. Laat een lepeltje iets afkoelen en proef of het nog wat zoeter mag, voeg wat honing toe, of juist wat zuurder, met iets citroensap. Of meer pit maal er dan wat peper bij. Doe de kokendhete jam in brandschone potjes (met kokend water en soda ontsmet), sluit goed af en laat ondersteboven afkoelen. Zet ze daarna op een koele, donkere plaats om te bewaren. Zo is de jam nog een aantal maanden houdbaar.
  4. Smeer de tomatenjam op gegrilde sneetjes olijvenbrood en serveer met een stukje gescheurde mozzarella, een basilicumblaadje en een cherrytomaatje met een prikker erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas