Bolognesesaus

Bolognesesaus

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke Bolognesesaus met rul gebakken gehakt, ui, paprika's en gezeefde tomaten. Breng de saus op smaak met kruiden en voeg eventueel bouillonblokjes toe. Perfect voor bij de pasta of als basis voor lasagne. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bolognesesaus op tafel.

  1. Snijd de uien en paprika's.
  2. Zet een pan water op om de pasta in te koken.
  3. Bak het gehakt rul in de wok zonder boter of olie.
  4. Voeg de gesneden ui en paprika toe.
  5. Als deze wat zacht zijn geworden, voeg je de gezeefde tomaten, bouillonblokjes, suiker en knoflook toe. Proef zelf of één bouillonblokje genoeg is, het maakt de saus wat zouter.
  6. Maak de saus af met de kruiden.
  7. Als je de saus als lasagnesaus gebruikt, doe je om en om een laag saus en een laag lasagne in een ingevette ovenschaal. Begin en eindig met een laag saus en bestrooi met geraspte kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen