Israelische couscous met pompoen en kokos

Israelische couscous met pompoen en kokos

Smulweb imageSmulweb

Israelische couscous met pompoen en kokos: een heerlijk gerecht boordevol smaak. Gekookte couscous in bouillon, gestoofde blokjes pompoen, ui, knoflook en tomaat. Sambal, kokosmelk en verse peterselie maken het hele gerecht af.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Israelische couscous met pompoen en kokos op tafel.

  1. Kook de couscous gaar in 10 minuten in wat bouillon.
  2. Snijd de pompoen in blokjes, de tomaat in blokjes en de gember, ui en knoflook fijn.
  3. Verhit wat olie in een wok en bak de stukjes pompoen voor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg tomaat toe en bak kort mee.
  5. Voeg daarna de gember, ui en knoflook toe en voeg wat zout toe. Bak alles tot de pompoen bijna zacht is.
  6. Voeg 200 ml kokosmelk toe en breng het vuur wat lager.
  7. Knip wat verse peterselie in je gerecht.
  8. Voeg nog wat sambal toe voor wat meer pit.
  9. Voeg als laatste de couscous toe en schep alles goed om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Groente Couscous Pompoen