Mezze wortel - yoghurt dip (havuclu haydari)

Mezze wortel - yoghurt dip (havuclu haydari)

Smulweb imageSmulweb

Mezze wortel - yoghurt dip. De dip is heerlijk zacht en fris van smaak. Geraspte wortel, fijne knoflook en komijnpoeder geven de yoghurt een lekkere smaak. Serveer met een snufje pepervlokken en Turks brood en geniet van de zachte zoete smaak.

10 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mezze wortel - yoghurt dip (havuclu haydari) op tafel.

  1. Rasp de wortels en hak de knoflook heel fijn of gebruik een knoflookpers.
  2. Verhit in een koekenpannetje een scheut olijfolie en bak de wortel, knoflook, komijnpoeder en peper en zout op zacht vuur 5 tot 10 minuten. Zorg dat de wortel zacht en lichter van kleur wordt, en dat de smaken van de kruiden goed opgenomen worden.
  3. Laat de wortel even afkoelen.
  4. Meng er zo veel yoghurt doorheen als je lekker vindt. Proef tussendoor voor de juiste smaak.
  5. Serveer met een snuf pepervlokken erover gesprenkeld en eventueel Turks brood erbij.
  6. Als je niet van pittig houdt, kun je de pepervlokken vervangen door fijngehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts