- 250 g Runderpoulet, onbereid
- 15 g Peterselie gedroogd
- 2000 ml Water
- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Groentesoep heerlijk xxl gevuld en met veel rundvlees op tafel.
- Neem een grote pan en voeg hier 2 liter water aan toe. Voeg de schenkel, runderpoulet en laurierblaadjes toe en laat het tegen de kook aan goed heet worden. Laat het dan op laag vuur eventueel 1 ½ uur trekken tot een heerlijke bouillon.
- Neem het gehakt en draai er balletjes van. Snijd de prei en wortels in dunne halve ringen, champignons in dunne plakjes en bosuitjes in stukjes. Was de peterselie en selderij en snipper de blaadjes goed.
- Zodra de bouillon klaar is en lekker ruikt, vis de schenkel eruit en voeg de kruidenbouillon tabletten toe voor extra smaak. Verhoog het vuur, voeg de groenten, balletjes, vermicelli en verse kruiden toe. Laat het geheel nog 20 minuten pruttelen tot het heerlijk ruikt.
- Proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
- Smullen maar! Variëren is mogelijk, voeg bijvoorbeeld sperziebonen en bloemkool of broccoli roosjes toe of maak het eens pittig met tabasco. Deze soep is mager en hartstikke gezond.