Groentesoep heerlijk xxl gevuld en met veel rundvlees

Groentesoep heerlijk xxl gevuld en met veel rundvlees

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk XXL gevulde groentesoep met rundvlees. Draai de ballen, voeg de verse groenten en vermicelli toe en laat het geheel een half uur pruttelen op laag vuur. Voeg voor extra smaak kruidenbouillon tabletten toe. Variëren kan met sperziebonen en bloemkool of broccoli. Smullen maar!

120 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Runderpoulet, onbereid
  • 15 g Peterselie gedroogd
  • 2000 ml Water
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Groentesoep heerlijk xxl gevuld en met veel rundvlees op tafel.

  1. Neem een grote pan en voeg hier 2 liter water aan toe. Voeg de schenkel, runderpoulet en laurierblaadjes toe en laat het tegen de kook aan goed heet worden. Laat het dan op laag vuur eventueel 1 ½ uur trekken tot een heerlijke bouillon.
  2. Neem het gehakt en draai er balletjes van. Snijd de prei en wortels in dunne halve ringen, champignons in dunne plakjes en bosuitjes in stukjes. Was de peterselie en selderij en snipper de blaadjes goed.
  3. Zodra de bouillon klaar is en lekker ruikt, vis de schenkel eruit en voeg de kruidenbouillon tabletten toe voor extra smaak. Verhoog het vuur, voeg de groenten, balletjes, vermicelli en verse kruiden toe. Laat het geheel nog 20 minuten pruttelen tot het heerlijk ruikt.
  4. Proef de soep en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
  5. Smullen maar! Variëren is mogelijk, voeg bijvoorbeeld sperziebonen en bloemkool of broccoli roosjes toe of maak het eens pittig met tabasco. Deze soep is mager en hartstikke gezond.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees