Wit sesambrood

Wit sesambrood

Smulweb imageSmulweb

Zelfgebakken brood is altijd lekkerder! Dit wit sesambrood is luchtig van binnen en knapperig van buiten. Heerlijk met een likje boter en een plak kaas.

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 575 ml Water
  • 50 g Broodverbeteraar

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Wit sesambrood op tafel.

  1. Kneed het brood in een mengmachine of met de hand tot de gewone basis van elk brood. Voeg extra bloem toe als het deeg te veel plakt. Verdeel het deeg in 3 stukken en laat het een half uur rusten.
  2. Kneed het deeg opnieuw tot de lucht eruit is. Rol het deeg daarna door de sesamzaadjes en leg het in een bakvorm. Laat het deeg een uur rijzen of totdat het volume verdubbeld is.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats een waterschaal in de oven. Bak het brood gedurende 10 minuten op 220 graden en verminder daarna de temperatuur naar 200 graden. Spuit met een plantenspuit water op het brood om stoom te creëren. Spuit op de laatste minuut opnieuw water op het brood om het mooi te laten glanzen.
  4. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Smakelijk!
eet smakelijk