- 20 g Rozenblaadjes
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Eton mess met granaatappel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten tot pieken en spatel suiker en daarna het bakpoeder voorzichtig erdoor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep het eiwit in klodders erop.
- Temper de oven op 120°C en plaats de bakplaat 2 uur in de oven. Zet uit en laat de meringues met de ovendeur op een kiertje afkoelen.
- Kneed de granaatappels met de duimen zodat de pitten ploppen van binnen. De schil mag niet breken. Maak na een paar minuten een kleine snee. Snijd de vrucht verder open en schep de resterende pitten in een kom.
- Klop de room met de rozensiroop en het sap.
- Breek de meringues in grove stukken door de rozenroom en roer het merengedeelte en de pitten erdoor. Schik wat rozenblaadjes op een platte schaal, schep het dessert in het midden en strooi de rest van de pitten erover.