Hartige flensjestaart

Hartige flensjestaart

Smulweb imageSmulweb

Een hartige flensjestaart met laagjes ham, kruidenkaas en geraspte kaas. De flensjes zijn gemaakt van een beslag van bloem, eieren en melk, op smaak gebracht met zout en boter. De kruidenkaas in combinatie met de ham en geraspte kaas geeft een romige, hartige smaak aan deze feestelijke taart.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige flensjestaart op tafel.

  1. Voeg het zout toe aan de bloem. Breek de eieren erboven en giet al roerend de melk erbij. Blijf net zo lang roeren totdat er een glad beslag ontstaat.
  2. Smelt de helft van de boter in een pannetje. Roer de gesmolten boter door het beslag.
  3. Meng de roomkaas met een geperst teentje knoflook, de zure room, peper, zout en kerriepoeder.
  4. Bak de flensjes in een niet te grote koekenpan (Ø 20 cm). Verhit een klontje boter in de pan en laat een beetje beslag over de panbodem vloeien. Bak dit totdat de bovenkant droog is. Keer het flensje en bak de onderkant bruin. Bak net zoveel flensjes tot het beslag op is. Houd ze warm op een bord in de oven of op een pan met warm water.
  5. Maak een gestapelde flensjestaart door tussen de flensjes achtereenvolgens de plakken ham en de kruidenkaas te verdelen. Zorg dat er tussen de ham en kruidenkaas een flensje ligt. De bovenste laag moet kruidenkaas zijn.
  6. Strooi hierover de geraspte kaas en schuif het taartje even onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas