Tomatenquiche met ricotta

Tomatenquiche met ricotta

Smulweb imageSmulweb

Een krokante bodem en een romige vulling van ricotta met frisse tomaten: Dat is onze heerlijke tomatenquiche met ricotta. Kruidig door de bieslook en licht verwarmend dankzij de nootmuskaat. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tomatenquiche met ricotta op tafel.

  1. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Leg het deeg in een ingevette rechthoekige bakvorm en druk de randen licht aan. Snijd het overtollige deeg langs de randen weg.
  3. Meng de ricotta, eieren en de bieslook door elkaar. Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Vul de taartvorm met het ricotta mengsel en verdeel hierover de tomaten.
  5. Bak de quiche in een voorverwarmde oven van 220 graden ongeveer 35 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas