Griekse zomerse kip cordon bleu goed gevuld barstensvol

Griekse zomerse kip cordon bleu goed gevuld barstensvol

Smulweb imageSmulweb

De Griekse zomerse kip cordon bleu is goed gevuld met groene olijvenpesto, Feta kaas en zongedroogde tomaatjes. Heerlijk te bereiden in een koekenpan met roomboter en olijfolie. Experimenteer met verschillende pesto's en kaassoorten!

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Griekse zomerse kip cordon bleu goed gevuld barstensvol op tafel.

  1. Neem de kipfilets, was ze, dep ze droog met keukenpapier en leg ze op een plastic plank. Snij ze precies in het midden over de lengte open tot vlak bij de rand. Klap de twee zijden uit als een boek.
  2. Besmeer de twee zijden dun met groene olijvenpesto. Verdeel een beetje (mag best royaal) brokkelde verse Feta kaas over de onderste helft. Verdeel ten slotte wat zongedroogde tomaatjes over de kaas. Neem voor elke filet twee cocktailprikkers, klap ze dicht over de lengte zodat ze goed dicht zitten.
  3. Kluts het ei even in een bakje en doe op elke gevulde kipfilet peper en zout. Haal ze door het ei-mengsel en tenslotte door de paneermeel zodat het goed hecht. Herhaal indien nodig.
  4. Neem een koekenpan en doe er een klontje roomboter en een beetje olijfolie in tegen het spatten. Bak de kipfilets om en om lekker gaar en bruin. Ze zijn gaar als de kaas begint te lopen en je heel makkelijk met de punt van een vork door de kip heen kunt prikken.
  5. Leg de kipfilets op een schaal, breng naar de tuintafel en serveer warm. Kooktip: Experimenteer met verschillende Pesto's en kaassoorten zoals Brie, Camembert, Mozarella, Leerdammer, Old Amsterdam of Kernhem en/of plakjes verschillende ham- en speksoorten. Het experimenteren is hartstikke leuk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Vlees Cordon bleu