Stoofvlees met bastognekoeken

Stoofvlees met bastognekoeken

Smulweb imageSmulweb

Een keer geen tuc-koekje als snack bij je kerstbier, maar verwerkt in het stoofvlees! Een kruidig, lekker ruikend gerecht waarvan je niet genoeg kan krijgen. Het vlees suddert je tegemoet en met de takjes laurier en kruidnagel geef je het gerecht een winters tintje.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofvlees met bastognekoeken op tafel.

  1. Wentel de stukken vlees door de bloem.
  2. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uiringen tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de knoflook en het vlees toe en bak tot het vlees niet meer rood ziet.
  3. Schenk het bier en de azijn erbij. Doe de laurier en de kruidnagels in de pan erbij. Leg de bastognekoeken op het vlees en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 15 minuten stoven.
  4. Roer daarna de zacht geworden koeken door het gerecht.
  5. Laat het gerecht op een laag pitje ruim 2 uur sudderen. Roer af en toe goed door. Voeg eventueel nog wat water toe als je weinig saus hebt of het gerecht te dik vindt.
  6. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier