Kip met kerrie en vruchten

Kip met kerrie en vruchten

Smulweb badgeSmulweb

Een tropische twist aan deze kip met kerrie! Goudbruin gebakken stukjes kip in kerrie-gember saus met een zoete wijn, fruit en rijst. Een heerlijk bont gekleurd gerecht dat je niet wilt laten staan.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Witte rijst

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip met kerrie en vruchten op tafel.

  1. Kook de rijst.
  2. Snijd het kippenvlees in stukken.
  3. Verhit olijfolie in een braadpan of wokpan en braad het kippenvlees goudbruin en gaar.
  4. Voeg kerriepoeder en gember toe en meng bloem erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg witte, ietwat zoete wijn toe en dek geheel af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  6. Voeg het fruit toe en laat dit nog een kleine 5 minuten sudderen.
  7. Serveer de rijst met het kip-fruitmengsel eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte