Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Provencaalse champignons met entrecote op tafel.
- Maak de champignons schoon en snijd de grote eventueel in plakjes, maar laat de kleintjes heel.
- Smelt de boter en olijfolie in een koekenpan. Voeg de champignons en spekblokjes toe en voeg peper en zeezout toe. Bak het mengsel in ongeveer 4 minuten mooi bruin, blijf wel omscheppen.
- Voeg tijm, oregano, knoflook, citroensap, gehakte peterselie en de bieslook toe. Bak nog ongeveer 2 minuten totdat het lekker gaat ruiken.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bak dan de entrecôtes om en om gaar in kruidenboter, nadat ze zijn ingesmeerd met peper en zout. Voeg een klontje kruidenboter toe.
- Serveer warm met het champignonmengsel en gebakken baby kriel of gebakken aardappelen erbij. KOOKTIP: Probeer het ook eens met cantharellen of een bospaddenstoelen melange.