- 350 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mijn allerlekkerste draadjesvlees met een twist op tafel.
- Als je sucade of runderriblappen koopt, kies dan het vlees waar ook wat vetrandjes doorheen lopen. Dit zorgt ervoor dat het "eindproduct" alleen maar lekkerder wordt! Smeer de lapjes vlees in met peper, zout en wat bloem.
- Verhit een dikke braadpan of grote hapjespan en smelt daarin boter met een scheut olijfolie. Braad de lapjes aan alle kanten bruin. Haal ze er dan even uit en leg ze op een bord.
- Bak de uien in dezelfde pan aan totdat ze mooi glazig worden. Voeg vervolgens het vlees weer toe en voeg de runderbouillon toe, zodat het vlees net onderstaat.
- Voeg de jeneverbessen, kruidnagels, laurierblaadjes, tomatenpuree, zongedroogde tomaatjes en champignons toe. Laat alles op heel laag vuur minimaal 2 uur sudderen.
- Voeg na 2 uur de suiker en azijn toe en laat nog een uur sudderen. Als de saus te dun is, voeg dan wat bloem toe. Proef en breng eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout.
- Verwijder de laurierblaadjes en serveer de stoofpot. Smakelijk eten!