N y pretzels

N y pretzels

Smulweb imageSmulweb

Deze N'y pretzels gemaakt van een kruimelig deeg, royaal bestrooid met grof zeezout en sesamzaad maakten het perfecte hartige en zoute bijgerecht. Kook het deeg aan elke kant ongeveer 2 minuten voordat je het afmaakt in de oven en voila! Perfectie.

60 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke N y pretzels op tafel.

  1. Meng het gist met het kleinste deel suiker en het lauwe water en zet apart. Meng de bloem met het zout in de planeetmenger of keukenmachine (gebruik de bisschop), meng met de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg beetje bij beetje het gistpapje toe en kneed gedurende 5 minuten tot een egaal deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg plakkerig is.
  2. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten op een warme plek.
  3. Verdeel het deeg in 12 porties en rol uit tot een lange slang. Vouw het deeg tot een pretzel of krakelingvorm. Laat het deeg rijzen gedurende 20 minuten.
  4. Verwarm de oven voor op 250 ºC.
  5. Breng in een pan circa 5 liter water aan de kook met het bakpoeder en het overige (grootste deel) suiker. Kook de pretzels aan elke kant circa 2 minuten en laat ze uitlekken op een rekje.
  6. Klop de eidooier los met het water en bestrijk de pretzels, bestrooi met grof zeezout en sesamzaad.
  7. Bak de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende 15 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Pretzel