Rode bieten macaroni

Rode bieten macaroni

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk deze macaroni met rode bietjes, rozijnen en feta. Maak 'm vegetarisch of rul wat gehakt erdoorheen. Voeg bieslook, augurk en room toe en laat de oven de rest doen. Een kleurrijke en smaakvolle maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rode bieten macaroni op tafel.

  1. Snijd de bieten in kleine blokjes.
  2. Fruit de ui in de olie en voeg dan de bietjes toe. Schep het mengsel enkele minuten om.
  3. Voeg de kruiden en zout toe. Laat alles ongeveer 10 minuten smoren, met de deksel op de pan. Schep af en toe om en voeg indien nodig iets water toe.
  4. Roer dan de rozijnen, citroensap of azijn en honing erdoor en laat nog ongeveer 5 minuten stoven.
  5. Kook ondertussen in een pan water met zout de macaroni gaar.
  6. Giet de macaroni af en meng er feta, room, bieslook, augurk en het bietenmengsel door.
  7. Schep het mengsel in een ingevette schaal en doe deze ruim een half uur in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden.
  8. Voor een niet-vegetarische schotel kun je nog gehakt rullen en dit er doorheen doen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bieten