Bucatini alla gricia

Bucatini alla gricia

Smulweb imageSmulweb

Een echte Italiaanse klassieker op tafel zetten? Probeer deze heerlijke bucatini alla gricia. Deze pasta met guanciale, kaas en zwarte peper maak je in een handomdraai!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bucatini alla gricia op tafel.

  1. Snij de guanciale in blokjes of reepjes. Zet een pan op en doe de guanciale erin.
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Zout het water iets minder dan normaal.
  3. Laat de guanciale op een matig vuurtje bruin worden. Roer af en toe om. Er zal veel vet vrij komen, dit hebben we straks nodig voor de saus.
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet de pasta goed af en voeg deze bij de guanciale.
  5. Hou een beetje "acqua della pasta" (kookvocht) achter de hand. Schep het geheel goed om op een laag vuurtje, breng op smaak met flink wat zwarte peper en voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe.
  6. Voeg eventueel wat kookvocht toe om een smeuïg geheel te verkrijgen. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta