Rosbief uit de oven met romige paddenstoelensaus

Rosbief uit de oven met romige paddenstoelensaus

Smulweb imageSmulweb

Een mals stuk rosbief uit de oven met een romige paddenstoelensaus. Gebruik de paddenstoelen en wijn om een smakelijke saus te maken. Voeg goudbruine champignons aan de saus toe en serveer de rosbief op smaak en perfectie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rosbief uit de oven met romige paddenstoelensaus op tafel.

  1. Week de gedroogde paddenstoelen in 1 dl water.
  2. Bak de rosbief in een beetje olie rondom bruin. Leg hem vervolgens op een rooster in een voorverwarmde oven (180 graden) tot de kerntemperatuur 55 graden bedraagt (ongeveer 25 minuten).
  3. Bak het sjalotje en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de wijn toe en laat het vocht voor de helft inkoken.
  4. Voeg de bouillon en de paddenstoelen (met weekwater) toe en laat dit opnieuw tot de helft inkoken.
  5. Pureer de saus en voeg de room toe. Laat het geheel nog even iets inkoken.
  6. Bind de saus indien nodig met wat maizena.
  7. Bak de champignons goudbruin en voeg ze toe aan de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees