Indonesische runder-riblappen met pindasaus

Indonesische runder-riblappen met pindasaus

Smulweb imageSmulweb

Indonesische runder-riblappen in een heerlijke pindasaus. Het vlees wordt in een mengsel van sojasaus, azijn, sambal oelek en suiker geschroeid en gestoofd. De riblap wordt uiteindelijk geserveerd in de pindasaus en dat alles wordt het best gegeten met rijst en sperziebonen.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indonesische runder-riblappen met pindasaus op tafel.

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Roer de sojasaus, de azijn, de sambal oelek en de basterdsuiker door elkaar.
  3. Verhit de braadboter in een pan en braad de riblap aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit de ui in het braadvet tot ze begint te kleuren. Laat de knoflook kort meefruiten (knoflook verbrandt snel en wordt dan bitter).
  4. Blus af met het sojasausmengsel en breng met een scheut water aan de kook. Leg het vlees in de saus, draai het vuur op de laagste stand, zet een deksel op de pan en laat de riblap in 1 tot 1,5 uur zachtjes gaar stoven. Keer het vlees in die tijd een keer om.
  5. Maak intussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervang een deel van het vocht door de braadjus van het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen