Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Een hartige groentetaart, wie kan daar nou nee tegen zeggen? Gehakt, uien, champignons, prei, kruiden en blauwkaas in knapperig bladerdeeg. Afgetopt met een laagje kaas. Dat wordt smullen!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige groentetaart met gehakt en blauwkaas in bladerdeeg op tafel.

  1. Doe het gehakt in de koekenpan met een flinke scheut olijfolie en boter in een verhouding van ½ - ½. Rul het gehakt fijn en bak het met de kruiden en uien en champignons redelijk gaar.
  2. Voeg de prei toe en bak het vrijwel gaar. Proef en voeg eventueel extra kruiden toe. Roerbak alles goed door elkaar.
  3. Bekleed een kleine ovenschaal met bladerdeeg en schep het gehaktmengsel erin. Leg in het midden enkele plakjes katenspek en daarbovenop brokjes blauwe kaas (zoals Gorgonzola).
  4. Bedek het mengsel met nog een laagje bladerdeeg en gratineer het geheel met geraspte kaas in de oven.
  5. Smullen maar weer!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Bladerdeeg