Amandel-perentaart

Amandel-perentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze amandel-perentaart is een ware traktatie. Amandelmeel, bloem en citroenschil meng je met boter, basterdsuiker en eieren. Peren maken de taart lekker juicy! Bak 'm in een springvorm en geniet.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amandel-perentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de boter en de bruine basterdsuiker kort in de keukenmachine. Voeg de eieren, amandelmeel, bloem, bakpoeder en citroenschil toe en laat kort draaien.
  3. Giet het beslag in een springvorm van 22 cm. Snijd de peren half in en schud ze om met de extra basterdsuiker. Druk de peren in het beslag.
  4. Bak de taart in 35-40 minuten gaar (prikker moet er droog uitkomen).
  5. Laat de taart afkoelen.
eet smakelijk