- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Citroengelei citroenjam of citroenmarmelade op tafel.
- Boen de citroenen goed onder stromend warm water schoon en verwijder de schillen. Zorg dat er geen wit aan de schillen blijft zitten. Snijd de schillen in dunne reepjes en kook ze zacht in 1 deciliter water.
- Voeg citroensap en water toe, zodat er in totaal 7½ deciliter vloeistof is. Meng de vloeistof goed met de geleisuiker.
- Breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook en laat het 4 minuten goed borrelend doorkoken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.
- Schuim eventueel de gelei af met een schuimspaan en schenk het in schoongemaakte potten. Vul de potten tot de rand, sluit ze direct en zet ze 5 minuten op hun kop. Draai de potjes regelmatig om terwijl de gelei nog heet is, zodat de schilletjes goed verdeeld blijven in de gelei.