Pittige oosterse sperziebonen in curry-yoghurtsaus

Pittige oosterse sperziebonen in curry-yoghurtsaus

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke pittige oosterse sperziebonen in curry-yoghurtsaus. De bonen worden beetgaar gekookt en daarna gecombineerd met een mix van gember, rode peper, ui-snippers, kerrie poeder, fond, yoghurt en lente-uitjes. Voeg koriander of peterselie toe als finishing touch!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige oosterse sperziebonen in curry-yoghurtsaus op tafel.

  1. Maak bonen schoon en breek ze in stukken.
  2. Schil gemberwortel en snijd het heel fijn. Was en snijd rode peper in kleine stukjes. Pel ui en snipper het. Maak lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  3. Kook bonen in water met zout ongeveer 8 minuten beetgaar.
  4. Roer yoghurt glad met bloem.
  5. Verhit boter en olie in een lage pan. Bak gember, rode peper en ui-snippers glazig. Voeg kerriepoeder toe en bak even mee. Voeg fond toe, roer alles glad en laat het ongeveer 3 minuten op lage warmtebron koken.
  6. Voeg yoghurt, lente-uitjes en bonen toe. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Bestrooi met koriander of peterselie voor het opdienen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sperziebonen