Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes! De karbonade is gepaneerd met Italiaanse kruiden en het gerecht is aangevuld met sperziebonen en tomatenblokjes voor extra smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Sperziebonen uit pot

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ribkarbonade met zomergroenten en aardappelschijfjes op tafel.

  1. Druk het vlees onder vershoudfolie iets platter.
  2. Meng het paneermeel met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Haal de karbonades door de bloem en daarna door het ei en gekruid paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
  4. Kook de sperziebonen in 10-12 minuten beetgaar.
  5. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin op lage stand de aardappelplakken goudbruin en gaar in 10 tot 15 minuten.
  6. Bak de karbonades in de rest van de olie gedurende 10 minuten. Keer ze halverwege één keer om.
  7. Meng de tomatenblokjes en de rest van de Italiaanse kruiden door de sperziebonen.
  8. Serveer de sperziebonen met de karbonades en de aardappelschijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees