Indonesische kippenvleugels

Indonesische kippenvleugels

Smulweb imageSmulweb

De authentieke smaken van de Indonesische keuken proef je terug in dit recept voor Indonesische kippenvleugels. Deze gemarineerde kipkluifjes zijn malser dan je je kunt voorstellen en de perfecte traktatie voor bij de borrel of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 1500 g Kippenvleugels

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Indonesische kippenvleugels op tafel.

  1. Was de kippenvleugels en dep ze droog met keukenpapier. Neem een flinke schaal en doe daar de ingrediënten in voor de marinade. Meng dit goed door elkaar en proef even. Breng op smaak.
  2. Doe dan de kippenvleugels in de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek af met plasticfolie en zet ze een paar uur, of liever nog een nachtje weg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Leg de kippenvleugels goed verspreid over een bakplaat en smeer er nog wat marinade op. Schuif de bakplaat nu 30-40 minuten in de oven en laat de kippenvleugels garen. Draai ze na 20 minuten even om.
  4. Prik met een vork in de kip en als ze zacht voelen en het sap eruit loopt dan zijn ze klaar. Geniet van deze Indonesische kippenvleugels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Indonesisch Gevogelte