Lekker uitgebreide paella met mosselen

Lekker uitgebreide paella met mosselen

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke paella met mosselen, doperwten, kip en garnalen is echt een aanrader! Voeg chorizo en wijn toe voor extra smaak. Bak de kippenpootjes bruin en laat het geheel zachtjes sudderen, terwijl je de mosselen kort in wijn kookt en de chorizo uitbakt. Serveer met een partje citroen.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lekker uitgebreide paella met mosselen op tafel.

  1. Bak de kippenpootjes in olie bruin.
  2. Fruit de gesnipperde ui, knoflook, peper (zonder zaad en zaadlijsten) en paprika.
  3. Voeg rijst, uitgelekte tomatenblokjes, bouillon, saffraan, doperwten, kippenpootjes en garnalen toe. Breng aan de kook en laat ± 15 minuten zacht sudderen.
  4. Kook de mosselen ± 5 minuten met een scheut wijn tot ze opengaan en schud af en toe om.
  5. Snij de chorizo in blokjes en bak uit in de koekenpan. Voeg samen met de mosselen toe aan de paella en laat 5 minuten meewarmen.
  6. Bestrooi met peterselie en serveer met partjes citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst