Dorade gemarineerd in gekruide wijn met aardappelschijfjes

Dorade gemarineerd in gekruide wijn met aardappelschijfjes

Smulweb imageSmulweb

Proef de Mediterraanse smaken met deze heerlijke dorade gemarineerd in gekruide wijn met aardappelschijfjes. Van komijn tot kaneel, van geplette peperkorrels tot tijm, elk ingrediënt verbetert de smaak van de dorade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1800 g Dorade
  • 2 g Tijm vers
  • 5 Kardemompeultjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Dorade gemarineerd in gekruide wijn met aardappelschijfjes op tafel.

  1. Vraag de visboer om de vissen te schubben en de ingewanden te verwijderen (kop laten zitten) of doe dit zelf.
  2. Kook de wijn ca. 3 minuten met 1 el geplette peperkorrels, 1 gebroken kaneelstokje, 5 geplette kardemompeulen, 1 el korianderpoeder, 30 gram zeezout, een takje tijm en de in stukken gesneden sjalot. Laat geheel afkoelen.
  3. Was de vissen en snijd de zijkanten in met 3 schuine sneden. Leg ze in een bak en schenk de gekruide wijn erover. Laat ze 2-3 uur marineren en keer ze af en toe om.
  4. Schil de aardappels en snijd ze met een mandoline of keukenmachine in flinterdunne schijfjes. Leg de schijfjes ca. 30 minuten in koud water. Verwarm de oven voor op 200C.
  5. Giet de aardappels af en bestrooi ze met zout en peper. Smelt de geklaarde boter en hussel dit door de aardappelschijfjes, zodat ze allemaal bedekt zijn.
  6. Leg de helft van de schijfjes op een bakplaat (of in een ruime ovenschaal) en leg de uitgelekte vissen er bovenop. Bedek de vissen met de resterende aardappels en schuif de plaat in de oven.
  7. Bak de aardappels en vissen in 25-30 minuten gaar. (Ik heb de ovenplaat even kort boven in de oven onder de grill gezet om de aardappeltjes een tikkie extra te geven.) Neem de plaat/schaal uit de oven en besprenkel de aardappels met een scheutje goede olijfolie. Strooi er tot slot wat kurkuma/geelwortel over en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees