- 1 Rettich
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gambas in bagna cauda met watermeloen en rettich op tafel.
- Snijd de watermeloen in kwarten en vervolgens in flinterdunne plakjes of blokjes. Zet de plakjes/blokjes tot gebruik koel weg.
- Snijd enkele plakjes rettich met de machine, mandoline of met de hand. Flinterdunne plakjes hoeven niet geblancheerd te worden, iets dikkere stukken wel. Bewaar de rettich tot gebruik.
- Halveer (ongepelde) gamba's of reuzegarnalen en verwijder indien nodig de ingewanden. Bak ze kort aan in een licht ingevette grillpan.
- Ontzout de ansjovis door ze even in melk te weken en spoel ze daarna af. Verwarm vervolgens olie, boter, knoflook en ansjovis op een zacht vuurtje en pureer het geheel tot een egale saus. Breng op smaak met truffeltapenade en peper. Houd de saus warm.
- Leg de watermeloen in een cirkel onderin het bord. Drapeer slierten rettich eroverheen en leg de garnalen erop. Kruid de garnalen naar smaak. Verdeel de bagna cauda over de borden en versier eventueel met groene blaadjes. Serveer direct.