- 100 g Gedroogde abrikozen
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Reep met gedroogd fruit chocola en noten op tafel.
- Knip de abrikozen in stukjes en leg deze apart.
- Bekleed een bakplaat of bakblik met bakpapier.
- Doe de stukjes chocolade in een pan of kom en hang deze in een pan with kokend water (au bain-marie).
- Roer de chocolade al smeltend in de pan of kom.
- Haal de pan of kom uit het water en roer de abrikozen, cranberry's, hazelnoten en muesli door de chocolade tot het mengsel goed gemengd is.
- Schep het mengsel direct op het bakpapier en strijk het snel uit tot een rechthoekige laag van 8 cm breed en 1½ cm dik.
- Zet de bakplaat in de koelkast en laat de chocolade afkoelen tot het iets steviger wordt, dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Snijd de plak chocolade in repen van 3 cm breed en verpak de repen in bakpapier of aluminiumfolie.
- Laat de repen in de koelkast nog ¾-1 uur stevig worden.
- Bewaar de repen bij kamertemperatuur en neem er elke dag 1 mee als gezonde snack.
- Combineer de reep met volkorenbolletjes met hüttenkäse, rucola en wortelreepjes en een beker melk of vruchtensap voor een gezonde lunchtrommel.