Risotto met roergebakken tijgergarnalen

Risotto met roergebakken tijgergarnalen

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge risotto met roergebakken tijgergarnalen en paprika is een feestje op je bord. Met zachte rijstkorrels, doperwten en een vleugje witte wijn. Garneren met peterselie of dille.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Tijgergarnalen

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Risotto met roergebakken tijgergarnalen op tafel.

  1. Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst erdoor en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst nog 10 minuten gaar worden. De rijst blijft lekker smeuïg.
  3. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba's met knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba's roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over.
  4. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst