- 1 el Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Provencaalse runderstoofschotel heerlijk in de herfst op tafel.
- Snij het vlees in blokjes en doe het in een schaal met de helft van de wijn, knoflook en laurierblaadjes. Laat het een nachtje marineren in de koelkast.
- Snij alle groente en zet het klaar. Neem een grote braadpan met een dikke bodem.
- Haal de blokjes rundvlees uit de marinade (de marinade niet weggooien, laurierblaadjes verwijderen!). Doe een flinke scheut olijfolie in de pan, smeer de blokjes vlees in met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze snel om en om bruin.
- Doe nu de rest van de marinade in de pan met de overgebleven scheut wijn, uien en vleesbouillon en laat het geheel 2 uur op laag vuur pruttelen.
- Voeg aardappels, wortels, champignons, tomaten, rozemarijn en tijm toe en laat het geheel een half uur meegaren. Breng op smaak met worchestersaus en eventueel nog wat zout.
- Voeg de erwten toe en laat ze nog 10 minuten meepruttelen. Let erop dat de bevroren erwten niet stukgaan.
- Je hebt nu een complete, slanke en voedzame schotel die perfect past bij herfst en winter. Laat het gerecht eventueel nog een dagje rusten voor een nog betere smaak. Smakelijk eten!