Kipkarbonades langzaam gegaard rode kriel uit de oven

Kipkarbonades langzaam gegaard rode kriel uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Langzaam gegaarde kipkarbonades, bedekt met olijfolie, tomaatjes, limoensap- en rasp, kappertjes en honing. Met rode krieltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kipkarbonades langzaam gegaard rode kriel uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Pel de knoflook, maar laat het heel.
  3. Meng in een ovenschaal (olijf)olie, limoenschil, limoensap, tomaatjes, kappertjes, zout, peper en honing. Roer alles door elkaar en wentel de kipstukken er goed doorheen, zodat alles bedekt is met olie. Steek de knoflooktenen ertussen en leg eventueel de rozemarijntakjes boven op de kip.
  4. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  5. Zet de kip in de oven.
  6. Ondertussen, was de rode krielaardappelen en snij ze doormidden. Kook ze 10 minuten, zet het vuur uit en laat ze nog ±5 minuten in het hete water staan. Giet de aardappelen af en laat ze in de pan (vuur uit) droogstomen.
  7. Na 1 uur verhoog je de oventemperatuur naar 175°C en verwijder de aluminiumfolie van de kip.
  8. Doe de aardappelen in de ovenschaal en meng ze met knoflook, rozemarijn en zout naar smaak.
  9. Schuif beide schalen in de oven voor ±1 uur (afhankelijk van je oven). Kijk tussendoor of de kip niet te bruin wordt. Zo ja, dek deze dan weer af met aluminiumfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden