Kip met ketchup tajine

Kip met ketchup tajine

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke mediterraanse tajine met kip sudderend in een saus van tomaat, ketchup, olijfolie, uien, knoflook, azijn, oregano, peper en zout. Serveer het gerecht met gekookte of gebakken aardappels en brood.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip met ketchup tajine op tafel.

  1. Bedek de bodem van een tajine of ovenschaal met tomatenblokjes uit blik. Vermeng met fijngehakte ui, gepelde knoflooktenen en 1 glas water.
  2. In een kom vermeng je ketchup, olijfolie, azijn, gedroogde oregano, peper en zout naar smaak met elkaar.
  3. Bedek de kip aan alle kanten met de marinade en plaats het op het tomaten/uienmengsel in de tajine of ovenschaal. Giet het restant van de marinade eroverheen.
  4. Plaats de tajine of ovenschaal in een voorverwarmde oven van 220 graden zonder deksel en bak gedurende 45 minuten. Bedruip de kip af en toe. Draai de kip om bij de halve braadtijd.
  5. Serveer heet met gekookte of gebakken aardappels en brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Tajine kip