Hartige taart met knolselderij ui en kaas

Hartige taart met knolselderij ui en kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met knolselderij, ui en kaas is een feestje om in de oven te schuiven. Met een knapperige korst en een smeuïge vulling van room, ei, knolselderij, ui en kaas. Een vegetarische variant maak je door het spek weg te laten en extra kaas toe te voegen.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hartige taart met knolselderij ui en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak het spek hierin knapperig. Neem het spek uit de pan en voeg de uien toe. Bak ze op halfhoog vuur 10-12 minuten totdat ze zacht zijn.
  3. Blancheer ondertussen de knolselderij 2 minuten in ruim kokend water met zout, net beetgaar, en giet af.
  4. Bekleed een ingevette quichevorm van ± 24 cm Ø met de plakjes taartdeeg, zorg dat de randjes elkaar net mooi overlappen en druk goed aan.
  5. Verdeel het spek, de ui, knolselderij en de helft van de kaas over de deegbodem.
  6. Klop de eieren met de room kort los, breng op smaak met zout en peper, en schenk in de taart. Bestrooi met de rest van de kaas.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar en met een goudbruine korst.
  8. Serveer met de gemengde rode sla en vinaigrette.
  9. Laat het spek weg en voeg nog 100 g extra kaas toe voor een vegetarische taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken