Marmercake

Marmercake

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke marmercake is gemakkelijk te maken. Roer de suiker en de boter romig en voeg een voor een de eieren toe. Mix lepel voor lepel de bloem erdoor en verdeel het deeg over de bakvorm. Voeg de cacaopoeder toe aan het overgebleven deeg en verdeel over de cake. Bak in de oven en laat afkoelen voordat je de cake uit de bakvorm haalt. Smullen maar!

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Marmercake op tafel.

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Roer de suiker en boter romig. Meng 1 voor 1 de eieren door het deeg. Voeg nu lepel voor lepel de bloem toe.
  3. Vet de bakvorm in en bebloem de bakvorm. Doe net iets minder dan de helft in de bakvorm. Meng de cacaopoeder door het overgebleven deeg (dus wat niet in de bakvorm zit). Schenk het cacaodeeg in de bakvorm op het niet-cacao deeg.
  4. Roer voorzichtig met een kleine slag het cacaodeeg met de onderste deeglaag. Leg de bakvorm in het midden van de oven en bak de cake voor ongeveer 40 à 45 minuten.
  5. LAAT GOED AFKOELEN VOORDAT JE DE CAKE UIT DE BAKVORM HAALT.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake