- 40 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Macarons met witte chocolade op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Kook water met suiker in een pan tot het 118 ºC. Klop 55 gram eiwit stijf met een mixer en schenk de suikersiroop er in een dunne straal bij terwijl je blijft kloppen. Laat het eiwitschuim ongeveer 10 minuten koud kloppen. Meng amandelpoeder, het resterende eiwit, poedersuiker en cacaopoeder in een kom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Vul een spuitzak met een glad spuitmondje met het eiwitschuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat gelijke dopjes. Laat de macarons 3 uur drogen op kamertemperatuur. Bak de macarons in ongeveer 8 minuten droog in de oven.
- Maak de witte chocolade ganache. Breng de room met de suiker aan de kook. Meng de chocolade door de room, haal dan de pan van het vuur en laat de chocolade langzaam en rustig smelten. Schep de ganache in een spuitzak en laat deze in de koelkast opstijven. Pak een macaron en spuit een toef ganache op de platte kant ervan. Duw hier een tweede macaron tegenaan.