- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Lasagneschotel met kip op tafel.
- Beboter de vuurvaste schotel en leg op de bodem 3 vellen lasagne.
- Smelt voor de saus de boter in een pan en roer de tomatenpuree en bloem erdoor. Schenk al roerende de bouillon erbij en laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken.
- Smelt de boter in een braadpan, bak de prei en het kippenvlees aan. Roer de sambal erdoor.
- Leg 3 plakken ham op de lasagne en verdeel er de helft van het prei/kipmengsel over. Leg er weer 3 plakken ham op en daarna de rest van het mengsel.
- Schenk 1/3 deel van de saus over het prei/kipmengsel, leg hier de champignonplakjes op en dek af met 3 vellen lasagne. Schenk de rest van de saus over de lasagne en verdeel er de aspergepunten over.
- Dek de schotel af met plakjes bladerdeeg. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
- Zet de schotel op het rooster in de oven en laat de inhoud door en door heet worden. Laat het bladerdeeg bruin worden.
- Oventijd: - Gewone oven: voorverwarmen op 225 graden, rooster op de 2e richel van onder, 25-30 minuten op 225 graden. - Heteluchtoven: 25-30 minuten op 200-225 graden.