Zoete spitskoolsalade met mosterd vinaigrette

Zoete spitskoolsalade met mosterd vinaigrette

Smulweb imageSmulweb

Een zoete spitskoolsalade met mosterd vinaigrette. Spitskool in stukjes gesneden en gewassen. Tomaatjes in even grote stukjes gesneden. Appels geschild en in kleine stukjes gesneden. Meng alles en voeg naar smaak rozijnen toe. Voeg de vinaigrette op het laatste moment toe.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 tl De Echte Zaanse Mosterd Grof Gemalen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zoete spitskoolsalade met mosterd vinaigrette op tafel.

  1. Snijd de halve spitskool (de harde kern eruit halen) in kleine stukjes en was deze in een vergiet.
  2. Was de tomaatjes, snijd ze doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd ze in even grote stukjes als de spitskool.
  3. Schil de appels en snijd ook deze in kleine stukjes. Meng alles door elkaar en voeg naar smaak rozijnen toe (hoe meer rozijnen, hoe zoeter het geheel).
  4. Meng de graantjesmosterd, de wijnazijn en de olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de vinaigrette net voor het opdienen voorzichtig door de spitskoolsalade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Sauzen Spitskoolsalade