Bloemkoolsoep met spek en gorgonzola

Bloemkoolsoep met spek en gorgonzola

Smulweb imageSmulweb

Romige bloemkoolsoep met spek en pittige gorgonzola kaas. De soep is op smaak gebracht met peper en zout en is perfect voor een koude avond. Serveer de soep met knapperige spekjes op de top en een lepel zachte gorgonzola.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met spek en gorgonzola op tafel.

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel en snipper de ui. Snijd de prei fijn.
  2. Stoof de ui en de prei in wat olie. Giet de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat 5 minuten koken.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat de soep nog 10 minuten koken.
  4. Snijd het gerookte spek in blokjes en bak ze krokant. Verbrokkel de gorgonzola.
  5. Pureer de soep glad en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep met in elk bord wat spekblokjes en enkele stukjes gorgonzola.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees Kaas Speklap