Indonesische pittig gevulde kippensoep

Indonesische pittig gevulde kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige Indonesische kippensoep is een heerlijke maaltijd op een koude dag. Met stukjes kipfilet, wortel, kool en glasnoedels in een bouillon van ui, knoflook, gember, kerriepoeder, sojasaus, pepertje en citroensap. Heerlijk op smaak gebracht met sojascheuten.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indonesische pittig gevulde kippensoep op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak hem fijn. Ontpit het pepertje en snipper het fijn.
  2. Snij de wortel in stukjes, de kool in reepjes en de kipfilet in blokjes.
  3. Stoof de ui glazig in wat sesamolie. Voeg knoflook, het pepertje en gember toe en laat even meestoven. Voeg de wortel en het kerriepoeder toe en giet de bouillon en de sojasaus erover.
  4. Laat de soep 10 minuten koken, temper het vuur en voeg de kippenblokjes toe. Laat de kip zachtjes garen en voeg de glasnoedels en de kool toe.
  5. Breng de soep op smaak met zout en citroensap en roer de sojascheuten erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep