Romige champignonsoep met eekhoorntjesbrood

Romige champignonsoep met eekhoorntjesbrood

Smulweb imageSmulweb

Deze romige champignonsoep met eekhoorntjesbrood is perfect als start van een diner. De soep is gevuld met champignons, tijm, en citroensap en geeft aan elke golf van de kom een romige en hartige smaak.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige champignonsoep met eekhoorntjesbrood op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
  2. Stoof de ui glazig in 1 eetlepel boter en voeg de knoflook toe. Voeg 500 g champignons en het eekhoorntjesbrood toe, giet de groentebouillon erover, voeg een mespuntje tijm toe en laat de soep 10 minuten koken.
  3. Pureer de soep.
  4. Bak de rest van de champignons in 1 eetlepel boter.
  5. Vermeng de rest van de boter met de bloem en laat dit smelten in de soep zodat deze dikker wordt.
  6. Voeg de room en de gebakken champignons toe.
  7. Breng de soep op smaak met wat citroensap, peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep