Pompoensoep

Pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Een lekker kopje verse pompoensoep met een vleugje kruiden. Serveer met een broodje and enjoy!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pompoensoep op tafel.

  1. Boen de pompoen schoon en verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de pompoen voor 10-15 minuten in de oven zodat hij makkelijker te snijden is.
  2. Snijd de boven- en onderkant van de pompoen af, snijd eventuele lelijke stukken van het vel weg en snijd de pompoen door de helft. Lepel de pitten eruit en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 a 2 cm. Snijd ook de wortel en de courgette in kleine blokjes en snipper de ui.
  3. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg daarna de pompoenblokjes, wortel en courgette toe. Voeg ook 750 ml groentebouillon, alle kruiden en 1 eetlepel suiker toe.
  4. Kook de soep totdat de schil zacht genoeg is, ongeveer 20-25 minuten. Pureer de soep met een staafmixer, maar niet te glad.
  5. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep