Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Smulweb imageSmulweb

Een perfecte spaghetti alla carbonara om indruk te maken op uw dierbaren. De pittige, romige saus smaakt heerlijk met bremzoute guanciale en vers gemalen zwarte peper.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spaghetti alla carbonara op tafel.

  1. Snij de guanciale in blokjes. Doe een eetlepel olijfolie in een pan en doe de blokjes erbij. Laat de guanciale op een matig vuurtje bruin worden. Langzamerhand zal het vet vloeibaar worden. Laat dit niet verbranden!
  2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Zout het water ietsjes minder dan normaal.
  3. Kluts de eieren met een flinke hoeveelheid zwarte peper uit de molen tot een homogeen mengsel. Doe de pecorino erbij en klop nog even goed.
  4. Kook de spaghetti "al dente". Giet af en bewaar wat lekwater apart. Doe de spaghetti terug in de pan en stort er de hete guanciale met vet, de pecorino met de eieren over uit.
  5. Roer nu snel alles door elkaar op een heel laag vuurtje tot u ziet dat het ei zich met de kaas en het zetmeel van de spaghetti verbindt en een mooie gelieerde saus ontstaat. Voeg indien nodig wat kookwater toe.
  6. Let op dat het vuur niet te hoog staat, anders stolt het ei en gaat de saus schiften. Zorg ervoor dat het ei niet rauw is. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Spaghetti carbonara