Brood met sesam en lijnzaad

Brood met sesam en lijnzaad

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen brood met sesam en lijnzaad. Het beste gevoel komt uit versgebakken brood. Kneed het deeg goed en verdeel het in 3 delen. Voeg zaden toe aan de bovenkant en laat het rusten in de bakvorm. Na 1 uur bak je het ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. De natuurlijke korst van het brood laat het blinken.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 675 ml Water
  • 150 g Broodverbeteraar

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Brood met sesam en lijnzaad op tafel.

  1. Doe bloem in een mengkom. Los gist op in lauw water en voeg toe aan de mengkom. Meng alles in de mengmachine.
  2. Voeg alle ingrediënten toe en kneed het deeg zeer goed, afwisselend met de machine en met de hand. Kneed ongeveer 1/2 uur.
  3. Verdeel het deeg in 3 delen voor 3 broden van 600 gr, of in 2 delen voor grote broden. Laat het deeg 1/2 uur rusten onder een handdoek.
  4. Kneed het deeg opnieuw om de lucht eruit te halen en spray het nat. Voeg zaden toe aan de bovenkant van het deeg. Laat het deeg nogmaals rusten in een ingevette bakvorm totdat het deeg verdubbeld is in grootte. De tijd van het rijzen hangt af van de keukentemperatuur, normaal gesproken duurt het ongeveer 1 uur.
  5. Bak in een oven op 200°C tot 220°C. Spray opnieuw water op de broden en in de oven. Plaats ook een schaal met water onderin de oven. Na 30 tot 35 minuten zijn de broden klaar (voor grote broden ongeveer 35 tot 40 minuten).
  6. Spray op het laatste moment nogmaals op het brood om de korst mooi te laten blinken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood