- 2 el Koolzaadolie
- 1000 ml Sinaasappelsap
- 800 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Deeglollys met pompoensoep op tafel.
- Haal het bladerdeeg 10 minuten voor bereiding uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Fruit de ui en knoflook aan in de koolzaadkiemolie. Voeg de pompoen toe en laat de groenten kort stoven. Giet het water/rundvleesbouillon erbij en kook tot de groenten zacht zijn. Draai het vuur laag, voeg de slagroom toe, breng het geheel zachtjes aan de kook en pureer met de staafmixer.
- Breng de soep op smaak met de sinaasappelschil, sinaasappelsap, geraspte nootmuskaat, zout en kardemom.
- Rol het bladerdeeg uit op het werkblad, bestrijk het met roomkaas en beleg het deeg met ham en kaas. Bestrooi het beleg met paprikapoeder en zout naar smaak. Rol het bladerdeeg over de lengte zo dun mogelijk op en snijd hiervan ca. 2-3 cm brede rolletjes. Steek hier een dunne houten prikker in, bestrijk de rolletjes met het losgeklopte ei en doop ze in de gehakte pistachenootjes.
- Leg de spiesjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze goudbruin in ca. 10/12 minuten.